Informatiepaneel over paddentrek geplaatst aan Broekweg in Holten

Vrijwilligers van de Paddenoverzetgroep Holten gaan ieder voorjaar ‘op pad’ om padden veilig de Broekweg over te zetten. Dit voorjaar al weer voor de 15e keer en dat vond men een reden om een mooi informatiepaneel over de paddentrek te laten maken , aldus Jetty Dorresteijn, coördinator van deze overzetgroep.

In 2004 kwam er een noodkreet van de fam. Meijerink, woonachtig aan de Broekweg, over het massaal doodrijden van trekkende padden. Hier moest iets aan gebeuren!
In 2005 kon door samenwerking van IVN en SBNL/WBE Espelo ( nu Greun Hoolt’n) met een startsubsidie vanuit de provincie een wand geplaatst worden. Ieder jaar wordt de wand in februari geplaatst en in april weer afgebroken. De materialen worden opgeslagen en voor een groot deel weer het volgend jaar gebruikt. De eerste jaren werden de jaarlijkse onkosten door de SBNL/WBE vergoed. Later heeft de gemeente Rijssen-Holten steeds voor de financiële ondersteuning gezorgd.

Zaterdagmiddag 9 maart is het infopaneel ‘officieel onthuld’ door John en Ans Meijerink. Al die jaren doen zij al mee met de overzetgroep en zij waren uiteindelijk degenen die het proces in gang hebben gezet.
In het bijzijn van diverse ‘paddenoverzetters’ en leden van IVN en Greun Hoolt’n maakten ze het paneel zichtbaar. Helaas werkten de weergoden niet mee en gebeurde het in de stromende regen.
Maar ja, paddenoverzetters zijn heel wat gewend!